Uusi tieteellinen aikakauskirja ilmestyy 

10.6.2021

Uskonto, katsomus ja kasvatus on uusi tieteellinen aikakauskirja. Sen ensimmäinen numero ilmestyy 11.6. Painettu julkaisu lähetetään kaikille Uskonnon, katsomuksen ja kasvatuksen tutkimusseuran jäsenille. Julkaisu on vapaasti luettavissa myös verkossa 21.6. lähtien seuran kotisivuilla (ukkt.fi) ja journal.fi -alustalla. 

Päätoimittaja Kati Tervo-Niemelä kirjoittaa ensimmäisen numeron pääkirjoituksessa, että uskonnon, katsomuksen ja kasvatuksen alaan liittyvän tieteellisen aikakauskirjan ilmestyminen on usean vuoden haaveilun ja suunnittelun tulos. Tämänkaltaisen julkaisun tarve on tiedostettu jo pitkään. Uskonto- ja katsomuskasvatukseen liittyvän tieteellisen aikakauskirjan tavoitteena on koota yhteen alan tutkimusta ja näköaloja sekä osaltaan aktivoida tutkimuksen jatkuvaa kehittymistä, Kati Tervo-Niemelä toteaa.

Aikakauskirjan ensimmäisen numeron vertaisarvioidut tieteelliset artikkelit käsittelevät kristillistä kasvatusta erityisesti kasteen näkökulmassa. Kirjoittajina ovat Hanna Salomäki, Eriikka Jankko, Maarit Hytönen ja Vesa Nuorva. Jatkossa Uskonto, katsomus ja kasvatus ilmestyy kahdesti vuodessa. 

Lisätietoja: Päätoimittaja Kati Tervo-Niemelä (kati.tervo-niemela@uef.fi) ja seuran puheenjohtaja Pekka Launonen (pekkalaun@gmail.com).